Tip om skalddyr og tang som supplement til havets spisefisk.
Vær med til at udforske dit kystnære spisekammer med inspiration fra Havhøst
HAVHØST
Vi ønsker at udfordre vores fødevareforbrug fra havets fødevaresystem. Der er store udfordringer når havets fødevareproduktion baseres på en tilgang til naturen, der forringer havets økosystemer, som vi alle er stærkt afhængige af.
Havhøst har en naturskånsom tilgang til at høste spiselige ressourcer fra havet, hvor havets fødevareproduktion går hånd i hånd med en mere aktiv genopretning af havets flora og fauna.
Skalddyr som supplement til spisefisken fra havet.
Sæsonen lige nu, med køligere vand giver en meget sprød, salt og læskende østers. Østers er ikke så fed om vinteren, som den langsomt begynder at blive, når foråret er i fuld flor og vi nærmer os sommerperioden.
Østersbaren
“Østers og skaldyr, som Østersbaren udvælger, er alle fra østersfarmere – Østersbaren har besøgt og kan bekræfte, hvordan de østersfarme udføre et godt håndværk året rundt i både solskin og frostgrader, hvilket er Østersbarens garanti for en stor kulinarisk oplevelse med østers.
Simon fra Østersbaren er regerende Danmarksmester i østersåbning. Derudover har Simon en baggrund som kok i mere end to årtier, fra både Danske og udenlandske fiskerestauranter – Østersbaren har over 15 års konkurrence erfaring i østersåbning verden over.“
Februar tip
På tur med fiskeren fra Gershøj Havn – flot dag på fjorden med mange indtryk og indblik i at være fritidsfisker.
Fortsættelse følger med “På tur med fiskeren”
Gershøj Fritidsfisker Forening
januar tip
Ceviche af mørksej fra WWF
(med skovsyre og fennikelknold)
Mørksej opskrift tip
December tip
“Bliv inspireret til opskrifter i juletiden og i det nye år – giv eller ønsk en god julegave”
Mange decemberhilsner, Fiskn(-:
Kogebogstip
November tip
´Suppler måltidet med dansk blæksprutte´
Natur-skånsom tip fra FSK
Dansk blæksprutte kan nydes på The Pescatarian eller laves ud fra opskriften under billedet.
Skalddyrstip
Oktober tip
Kulmule – fra bund til mund med Maximilian August Müller (Restaurant chef/ medejer) – The Pescatarian
FILETERING tip
Stegetip
September tip
Lystfiskeri ved København – Jan fra Jans Lystfiskershop
Lystfiskertip
Lystfisker & Grej pioner
Jan fra JansLystfiskershop
Hvad er din største lystfisker oplevelse ud af de 60.000 fangne fisk i din fiskedagbog ?
Nilaborre på 37 kg (den største drøm nogensinde)
Top 3 i DK:
Torsk på 23 kg og 20 kg på hhv. Det gule rev og Øresund.,
Havørred på 7,2 kg i Øresund og laks på Bornholm på 16,5 kg.
Tun (2020) på 253 kg i Helsingør.
Hvad er din motivation for at blive ved med at fiske ?
Det er en livsstil – jeg kan ikke holde op og bliver ved til, at jeg falder om.
Gode fortællinger, tid og ro til at dele fælles oplevelser. Fiske gruppen har 40 års jubilæum.
Er der fiskemetoder, du foretrækker frem for andre ?
Jeg kan godt lide at trolle.
Alt slags fiskeri, særligt fiskeri efter rødspætter fra båd..
Hvilken fisk plejer du at fange eller fanger du flest af i september måned ?
Makreller og rødspætter
Månedens tip til Fiskested i København?
Nordhavn helt ud på Tippen og gå ud af helt ud til Oceankaj.
Har du gode tip til hvordan fisk skal tilberedes?
Smørstegt med saltet smør eller i ovnen.
Hvordan ser fremtiden ud for lystfiskeri i Danmark ?
Lidt svært – bliver nødt til at udsætte mere og stoppe med at putte skidt i vandet.
Bygger i København og strømforhold er ændret – slam flyttes og ødelægger fiskepladser flere steder.
Hvilken person vil du pege på til et lystfisker portræt i næste måned ?
Max – en ny lystfisk type der er ørred fixeret – den nye hotte lystfisker
August tip
“Suppler måltidet med Strandkrabbesuppe”
Natur-skånsom tip fra FSK (foreningen for Skånsomt Kystfiskeri)
skalddyrstip
Opskrift på
strandkrabber
månedens tip
Tilmeld dig her og find ud af hvor du kan fange, købe eller spise månedens fisk.