Rødspætte er en fladfisk, der er populær både som spisefisk og blandt lystfiskere. Den har en karakteristisk flad kropsform og er ofte let genkendelig på sin lyserøde til brune farve. Rødspætte lever primært i kystnære farvande og er kendt for sit milde kød og sin delikate smag.
spis fisken
Rødspætte
Rødspætte har sin højsæson i Danmark fra forår til efterår – den bedste tid at fiske og købe frisk rødspætte er typisk fra april til oktober. Rødspætten fanges især i de danske farvande omkring Østersøen og Kattegat, hvor den foretrækker at opholde sig i lavvandede områder.
Filetering
Læg fisken fladt på skærebrættet, så den har sin “flade” side nedad. Skindet vender opad.
Skær langs rygsøjlen: Start i den øverste del af fisken (ved hovedet) og skær forsigtigt langs rygsøjlen hele vejen ned til halen. Brug din filetkniv til at følge benstrukturen tæt, så du får så meget kød som muligt. Skær forsigtigt, så du ikke laver for store hak i fileten.
Skær langs ribbenene: Når du har skåret langs rygsøjlen, skal du skære langs ribbenene for at få fileten fri. Træk fileten langsomt væk fra ribbenene med kniven.