Sild er en attraktiv fisk, der er hurtig voksende og fisken fanges ofte i større mængder. Det gør fisken til et mere miljøvenligt alternativ sammenlignet med nogle af de mere overfiskede arter. Det altid en god idé at vælge sild, der er fanget på en ansvarlig måde, som f.eks. mærket med MSC (Marine Stewardship Council), der understøtter, at fisken kommer fra et bæredygtigt fiskeri.
spis fisken
Sild
Sild er en alsidig og sund spisefisk, der kan tilberedes på mange måder – marineret til røget, stegt eller som en del af en lækker salat. Den er rig på næringsstoffer og omega-3 fedtsyrer og er en vigtig del af mange nordiske madretter og festmåltider. Det er altid en god idé at holde øje med lokale fangstmuligheder da frisk sild bare er sagen.
Filetering
Filetering af sild er en proces, der kræver lidt teknik, men det kan være meget tilfredsstillende, når man først har styr på det.
Arbejd med friske fisk: Frisk sild er nemmere at filetere, og du får bedre kvalitet på dine fileter.
Der arbejdes fortløbende på video se evt. månedens tip (Video)
Rens fileterne
Skær eventuelle rester af ben og skind væk fra fileterne, og skyl fileterne igen – nu er silde fileterne klar til tilberedning!