Mørksej er en populær spisefisk, især i Nordatlanten, og den er kendt for sit faste, hvide kød og milde smag. Den har en struktur, der ligner torsk, men med en lidt mørkere farve. Mørksej har en mildt, delikat smag, som gør den velegnet til flere forskellige tilberedningsmetoder. Kødet er fast og har en god tekstur, hvilket gør det velegnet til både stegning, kogning og bagning.
spis fisken
Mørksej
Mørksej er en fisk, der kan fanges året rundt, men den bedste tid for at få frisk mørksej i Danmark er typisk fra sen efterår til forår, især fra oktober til april. I denne periode er fiskene mere aktive, og du vil oftere finde dem i fangstbare mængder. Det er altid en god idé at holde øje med lokale forhold og anbefalinger, da tilgængeligheden kan variere fra år til år.
Filetering
Læg fisken på siden. Start ved hovedet og skær ind langs rygsøjlen, så du følger benene ned mod halefinnen.
Fortsæt med at skære langs benene, mens du løfter fileten væk fra skroget – gentag processen på den anden side. (se Video)
Rens fileterne
Skær eventuelle rester af ben og skind væk fra fileterne, og skyl fileterne igen – nu er dine mørksej fileter klar til tilberedning!